Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Sense’ Category

Some time in October…

It was just him, these two days. His sister is recovering from the battle with the haze. Today, to distract us from thinking too much and being bothered by the pollution, I asked him about the most interesting lesson he learned at school.

.

Edrick: Mom, I think microbes are amazing.

Mommy: Oh yes they are.

Edrick: And it is amazing how many diseases they can cause.

Mommy: That is because they are super duper tiny, they can get into anything.

Edrick: Yeah, I know. Mom, have you ever had wumps?

Mommy: You mean, mumps or lumps?

Edrick: Hahaha sorry, not wumps. I mean mumps.

.

I had a big laugh that I forgot to tell him the story of my humps.
Uh! I mean mumps!

.

Mumps

.

..

Read Full Post »

Apa KES: Siri Pertama

I am going to start a series of Apa KES today in commemoration of my mother. 🙂

.

KES = Kata Emak Saya

.

“Biasanya orang yang paling banyak tolong kita masa kita susah itu lah yang selalu kita abaikan masa kita senang. Hutang dia lah yang paling akhir kita bayar.”
~Kata Emak Saya

.
[Teringat hutang bil telefon dengan emak sendiri RM400.00 masa tingkatan empat. Walaupun hulur belanja pada emak bila dah bekerja, tak pernah tersebut pulak nak lunas hutang bergayut. Mudah-mudahan emak dah halalkan. Al Fatihah.]

.

.

Read Full Post »

Apa Barang?

It's not why... it's when..

After staying in a 2-bedroom Amari Apartment for a few days, we have grown to love the smaller space and how often we had to bump into one another. Today, enjoying the last day of kids’ school holiday, I took Kitreena to work. She seemed to be having a lot going through her mind.

.

Kitreena: Mom, I like a smaller home than what we have now.

Mommy: Yeah, something like Ambassador’s Row apartment is perfect for us.

Kitreena: Yeah, if we move to a small place like that, I can help you with laundry and cooking.

Mommy: Eh? You can always help me now. Tapi tak tolong pun.

Kitreena: Nooooo! Our house is just too big, I don’t feel like doing it. Plus Bibik wouldn’t let me.

Mommy: But if we move to a smaller place, where do I put my Airwings barang?

Kitreena: Hmmm…

Mommy: Yup, hmmmm…

.

We are thinking…

.

p.s. Any potential renter for our Mesra place?

Read Full Post »

This is going to be a quick one. I just have to write this down before I forget. Oh, I forget a lot of things these days. I even forget who I am, sometimes.

.

And this morning when Kitreena was telling me again about the cheerleading team and how nasty of a quote sent to her by the girl she is co-captaining the team with… I just could not help but mentioning the poster that was shared with me yesterday.

.

Prettifying....

Kitreena and Edrick heard it and both went, “Oh my God! Mommm” and they could not stop giggling. Edrick giggled even longer. I knew he was imagining something else.

.

Edrick: Can you imagine all the make-up she would have to eat.

Mommy: It is gonna be a paint factory in there.

Edrick: Mom, what if the make-up went all mixed up in her tummy?

Mommy: Hahaha! Yeah, it would definitely be all smudgy inside.

Edrick: That is not gonna be pretty, Mom! Hahahaha.

Kitreena: Edrick! Hahahaa.

.

Monchies kept on giggling as they got off the car. And as I glanced at my Go-Bag that carries the Maybelline facial powder and a lipstick, I drove away all smiley this morning. Despite all the wonderful people who should just eat their make-up and try to be pretty on the inside… my life is pretty good, I must say.

.

.

Postlude:
Pardon me about the B word. I don’t use it on anyone, nor do I condone its use by my kids. But sometimes, the B word does make a deep impact. And of course, I love dogs. They bark.

.

.

Read Full Post »

U-Pimpin & I-Pimpin

Orang kita ni banyak sangat bercakap pasal pemimpin sebab itu yang disogokkan media. Kalau hal Najib ni terjadi zaman ayah beliau, kita kena tunggu suratkhabar esok baru tau kisah. Mana ada Facebook, Twitter dan suratkhabar online. Sekarang ni, belum lagi jadi apa-apa, satu dunia dah kecoh. Kita pun sudahnya jadi media, sebab wall kita lah yang paling banyak sekali liputan pasal Najib dan Tun M. Macam lah orang nak baca sangat pun. Orang kita mana rajin membaca?

.

Apa kata kita pimpin diri kita dulu. Najib nak kata dia darah pahlawan ke, dia nak sembunyi di Gua Niah ke, kita tengokkan saja. Kita bawa diri kita ke arah kebaikan. Kadang-kadang kebaikan itu datang dalam bentuk yang sangat mudah. That is… saying nothing. Tun nak sokong ke, tak nak sokong ke, nak berucap ke, nak mengucap ke, kita tengokkan saja. Kita bawa diri kita ke arah apa yang baik untuk KITA saja dulu.

.

Bila pemimpin dan bekas pemimpin sibuk bercakap, kita dengar kan saja. Tak perlu kita pun bercakap sama. Sampai waktu kita sendiri jadi pemimpin nanti… baru kita tau. Masa tu nanti kita buatlah keputusan sama ada nak bercakap ke, nak menyorok ke, nak mengkritik ke. Sehingga itu, kita tengokkan saja. Kita bawa diri kita ke arah kebaikan yang kita tahu. Untuk KITA.

.

Cakap banyak pun tak guna. Orang yang sibuk memimpin ke arah kebaikan tak ada masa nak bercakap banyak sepatutnya. With power comes great responsibility. Kita dok bercakap, letak post pongpang-pongpang, chong sana chong sini… mana power nya?

.

Baik tunjuk ‘power’ tolong bini kat dapur tumbuk sambal untuk makan tengahari dengan anak-anak sementara cuti umum dan cuti sekolah ni. KITA lah pemimpin mereka. Cakap lebih-lebih, Power Rangers pun dah penat gelakkan kita.

.

Read Full Post »

Sprint Chicken

I would like to think that Kitreena is actually a long-distance runner like her Mom, not a sprinter that she would like to believe she is. And on Wednesday when she finished last in the sports practice at the stadium, I expected to pick up a sourpuss at school.

.

“I finished last for the 1000 meter run, Mom.”
“But you finished. That’s all that matters.”
“Yeah, but I thought I was fast enough to not finish last.”
“Maybe all you need is more practice and a bit of energy booster.”
“My Shamrock teacher didn’t even look at me because I finished last, Mom.”

.

There was a smile on her face and a little giggle when I thought she would be in tears. I was amazed at how un-sour her attitude was even though she said she was embarrassed beyond repair.

.

“Ah well, I’ll practise more after this. But Mom… I think I need a pair of Nike runners like Edrick’s.”

.

Now, that struck so fast from a non-sprinter, I. Did. Not. See. It. Coming.

.

.

Read Full Post »

Cukupan Azimat

Cukuplah dulu.
Kalau nak difikir tentang apa yang saya tak ada, uiii… banyak. Tapi bila difikir tentang apa yang saya dah ada, uiii… lagi banyak! Sebab itu tak sanggup nak merungut banyak-banyak sangat. Takut nanti kalau Tuhan tarik balik kesenangan, walaupun satu, akan terasa susahnya. Ibaratnya kalau Tuhan tarik keupayaan saya melihat, walaupun hanya sebelah mata… menangis bertahun juga saya rasa. Insaf.

.

Rumah… cukuplah dulu dengan apa yang ada. Bukan setakat ada, malah barangkali lebih baik daripada kebanyakan orang lain. Ada, mesra, selesa dan tiada bebanan hutang. Cukuplah dulu walaupun bila terdesak bukan boleh saya jual pun pintu atau daun tingkapnya di Ca$h ¢onverter. Dan bila ada masanya saya ralat dengan mutu binaan Mesra, saya redha di sini lah tempat saya dan anak-anak membina kenangan. Jauh dari bergelandangan. Syukur.

.

Kereta… cukuplah dulu dengan apa yang ada. Elok sifatnya, malah molek sikapnya. Tak banyak ragam walaupun banyak parutnya. Cukuplah dulu saya lenjan dan belasah yang itu buat mencari rezeki dan menghantar menjemput anak-anak ke sekolah, berteduh di jalan dari panas dan hujan. Malah anak-anak ada hati nak mengajak saya menjelajah ke Ulaanbaatar dengan hanya memandu ke sana. Sama gila anak-anak dengan Mommy nya. Tapi, itulah, syukur saya berkereta.

.

Saya… cukuplah dulu dengan apa yang ada. Pada diri. Walaupun masih banyak ilmu dan keredhaan yang saya cari, untunglah saya masih ada waktu, hidup dan bernafas hari ini. Nikmat yang Tuhan beri untuk saya; sihat, kuat, cergas walaupun saya mengaku ada masanya malas… saya bercukup-cukupan dengan apa yang ada. (Bukan berkucup-kucupan, okay.)

.

Cukuplah dulu.
Saya nak pergi meng-Google gambar-gambar Ulaanbaatar dan berangan-angan sejauh 6792.4km…

.

Ulaanbaatar: The Genghis Khan Statue

.

..

.

Read Full Post »

« Newer Posts - Older Posts »

%d bloggers like this: